lørdag 19. oktober 2013

Tett tak og vinduer montert



I løpet av oktober har takstoler blitt montert på, og vindtetting på veggene er på. Vindtettingen består av rødfargede vannbestandige gipsplater, som i tillegg til å skjerme mot vind også avstiver huset veldig godt. Tirsdag denne uka ble de også ferdige med å legge undertaket. Vi har vært veldig heldige med været i høst, så bygget har fått stå rimelig tørt frem til taket ble lagt. Og nå kan det gjerne både snø og regne :-)

 Undertaket består av en vannbestandig og diffusjonsåpen duk som trekkes ut over taket. Jeg husker ikke hva denne duken heter, men den er formstabil. Det vil si at den ikke blir påvirket av solinnstråling, noe som er kjent å være en utfordring med andre typer undertak som trekker seg sammen i sterkt sollys (kan medføre forskyvninger i taksperrene). Virker som om de bruker veldig gode løsninger på huset vårt, noe vi selvsagt er veldig glad for :-)


I løpet av uka har de også satt inn alle vinduene i huset. Nå begynner vi virkelig å få en følelse med hvordan huset blir seende ut.



Første helga i oktober hadde jeg med pappa inn i bygget på inspeksjon. Da fikk vi et godt inntrykk av hvordan rommene blir, og ikke minst også utsikten :-)

 Her ser vi fra gangen og inn mot stua.

 Og her er utsikten fra stua i 1. etasje.

 Dette er usikten fra loftstua.

Og dette er selve loftsua, vel og merke før vinduer og tak var på plass.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar